Pagini

luni, 2 februarie 2009

Proiecte şi activităţi ecologice la Şcoala "Ion Creangă"




Şcoala "Ion Creangă"Bacău a desfăşurat în fiecare an activităţi diverse şi proiecte pe teme ecologice, putem aminti aici activităţi dedicate Zilei Mondiale a Apei (22 martie), Ziua Pământului (26 aprilie), Ziua păsărilor(1 aprilie). Anul trecut s-a desfăşurat proiectul intitulat sugestiv "Greva naturii", proiect realizat cu sprijinul consiliului local, proiect în cadrul căruia s-au derulat o serie de activităţi, începând cu prezentări de materiale cu privire la necesitatea de a nu risipi apa, sursă vitală extrem de importantă, pînă la expoziţii de desene tematice "Suntem prieteni cu apa limpede şi curată" şi concursuri de desene, căştigătorii primind premii din partea consilierului local Ilie Bîrzu.
Mai amintim proiectul de cooperare europeană "Ape şi oameni: Bistriţa şi Loara", proiect realizat împreună cu şcoala Rabelais -Richelieu, Amboise-Franţa. În cadrul acestui proiect condus de doamna profesoară Mari Pâslariu, elevii din România au studiat rolul important pe care îl au râurile, studii realizate prin ieşiri pe teren pentru a observa flora şi fauna, prin desene ale peisajelor examinate. Au fost deasemenea întâlniri cu specialişti din domeniu, vizite la "Muzeul Apelor" din Fălticeni, creaţii literare pe tema apei şi concursuri de Ziua Mondială a Apei.
În cadrul aceluiaşi proiect au avut loc dezbateri pe diferite teme: RISCURILE DE INUNDATII, FOLOSIREA APEI.
De amintit şi faptul că partenerul francez a lucrat după acelaşi plan, pe râul Loara.
În fiecare an au loc în şcoală, activităţi de colectare a maculaturii, astfel s-au strâns cantităţi însemnate de hârtie, încercând să ne aducem mica noastră contribuţie la protejarea pădurilor.
Toate activităţile se înscriu în linia protejării mediului şi în a-i face pe elevi să conştientizeze cât de important este să avem grijă de tot ceea ce ne înconjoară, să preţuim resursele naturale, într-un cuvânt, să învăţăm să trăim ecologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu