Pagini

miercuri, 27 martie 2013

“DEŞEURILE , O PROBLEMǍ A TUTUROR”



În şcoala noastră s-a desfăşurat pe data de 26 martie 2013 dezbaterea cu tema  "DEŞEURILE, O PROBLEMǍ A TUTUROR". Elevii clasei a VIII-a A şi a VIII- a C , coordonaţi de d-na profesoara Nela Rusu, au vizionat prezentări power point despre tipurile de deşeuri, depozitarea şi gestionarea lor.
     Dezbaterea a constituit un bun prilej de a afla  că deşeurile pot fi substanțe, materiale, obiecte, resturi de materii prime provenite din activităţile economice, menajere și de consum. Majoritatea activităților umane reprezintă surse de producere de deșeuri. Deşeurile nu sunt un moft, şi nici un curent aflat la moda. De importanţa gestionării lor ţine sănătatea mediului, şi implicit sănătatea fiecăruia dintre noi.
     Toti elevii au conştientizat faptul că deşeurile reprezintă o problemă foarte grea care trebuie luată în serios şi care priveşte pe toată lumea, pe cei mici şi pe cei mari, deopotrivă.  Ei şi-au întărit convingerea că gesturile mici pe car le fac zi de zi prin colectarea selectivă a deşeurilor în şcoală sub îndrumarea tuturor cadrelor didactice reprezintă un mare pas spre o lume mai curată şi mai puţin poluată de deşeuri. 
                                             (Coordonator Eco-Şcoala, prof. Nela Rusu)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu