Pagini

miercuri, 22 septembrie 2010

Săptămâna europeană a mobilităţii

Pe 22 septembrie are loc în fiecare an acţiunea intitulată "În oraş fără maşini", acţiune ce face parte din evenimentul ecologic intitulat "Săptămâna mobilităţii". Această acţiune are loc în contextul în care toate marile oraşe europene sunt sufocate de numărul crescând de maşini, dorindu-se astfel reducerea poluării şi încurajarea mersului pe jos, cu mijloacele de transport în comun, cu bicicleta, a încurajării practicării sportului pentru o viaţă sănătoasă.
ARPM  şi APM Bacău prin reprezentanţii săi (Marius Huiban, Maria Ionos)  au organizat în parcul Cancicov manifestări sportive în cadrul cărora  au participat elevi din şcolile şi liceele băcăoane. Activitatea a cuprins întreceri pe bicicletă, pe role, un cros iar în partea a doua, desene pe asfalt.
Elevii şcolii "Ion Creangă" au participat din plin la această acţiune, cei mai mulţi au rămas pe terenul şcolii şi s-au întrecut în desene pe temă ecologică, iar un alt grup de elevi au participat la acţiunile din parcul "G.M.Cancicov". Aici şi-au reprezentat şcoala cu brio, elevii Gheorghiu Radu(cls. VI B) şi Găucan Mircea(cls. VI B) , Gheghici Paul(cls. VII A), reuşind clasarea pe locul I la întrecerea de biciclete, la concursul de role de asemenea eleva Chiper Ştefana(cls. VI B) s-a clasat pe locul I. Un premiu şi mai interesant a fost câştigat de echipa (de desenatori şi desenatoare) clasei a VI a B, care a reuşit clasarea pe primul loc din şapte şcoli participante. Elevii s-au pus în pielea unui primar şi au arătat cu ajutorul cretei colorate cum trebuie să arate în viziunea lor, un oraş ecologic ( cu multe spaţii verzi, teren de sport, parc, piste de biciclete, instituţii culturale, şoseaua pentru maşini fiind separată de centrul oraşului). Participanţii au înţeles importanţa mişcării, a protejării mediului ambiant, acestea contribuind pe termen lung la calitatea vieţii urbane.
Elevii au fost însoţiţi de  profesorii Oana Timofte şi Cristian Popa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu