Pagini

luni, 22 octombrie 2012

A XIV-a editie a Seminarului National “Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator, Contexte educationale”


 Deschiderea oficiala a Seminarului a constat intr-un  moment artistic sustinut de majoretele Scolii “G.Toparceanu” din Mioveni, jud. Arges, in sala "Ronda" , Hotel Intercontinental, Bucuresti.
     Finn Bolding Thomsen, directorul Fundatiei Mondiale de Educatie pentru Mediul Inconjurator (F.E.E.) din Copenhaga, Danemarca, in cuvantul sau adresat tuturor participantilor la Seminarul National CCDG 2012, a subliniat faptul ca interesul pentru Programul Mondial Eco-Scoala a crescut foarte mult pe intreg mapamondul. Programul Eco-Scoala este operational in 52 de tari din intreaga lume. Peste 11 milioane de elevi sunt implicati in acest program. Acest lucru ne-a determinat sa inauguram WORLD DAY OF ACTION (WDA)- Ziua Actiunii Globale. Pe 7 noiembrie peste tot in lume si in toate Eco –Scolile se vor desfasura activitati specifice care se pot incarca pe site-ul World Day of Action. Asteptam cu nerabdare ca scolile din Romania sa participe in numar mare. Scoala nr. 112 din Bucuresti a participat cu un grup de specialisti MARS din 7 tari ale lumii la o expertiza energetica a scolii lor care va duce la reducerea amprentei de carbon din scoala si la economie de bani. Speram ca experienta traita de aceasta scoala va fi adoptata si de alte scoli din Romania.
     Presedintele CCDG, prof. dr. Cornelia Dinca, a prezentat activitatea CCDG in anul scolar 2011/2012. Din familia eco au facut parte :
-355 scoli in Programul ECO-SCHOOLS, din care 249 au detinut Steagul Verde;
-344 scoli in Programul Leaf;
-100 scoli in Programul Litter Less (“Mai curat”)
-213 scoli in Proiectul Patrula ECO;
-105 scoli in Proiectul Eco-Fotografia Anului;
-145 scoli in Proiectul Pan-European U4ENERGY.
In anul scolar trecut s-au implicat in Programul Eco-Scoala circa 247 200 de elevi si 17 700 de cadre didactice.
     In cadrul seminarului s-au prezentat etapele de desfasurare ale tuturor concursurilor nationale si internationale organizate precum si rezultatele obtinute si s-au decernat premiile la:
-Concurs national “DECE”, editia a V-a;
-Concurs national “Eco-fotografia anului”, editia a IV-a;
-Concurs national “Valorificam deseurile, salvam mediul si sanatatea noastra”, editia a XII-a;
-Concurs national “Prietenii naturii”, editia a VII-a;
-Concurs international “Panasonic Tree Planting”, editia a II-a;
-Concurs national “Patrula-Eco”, editia a IV-a.
La cea de a IV-a editie a concursului Patrula-Eco au fost acordate 1863 de premii, dintre care 979 premii individuale pentru toti elevii unitatii scolare aflate pe locul I, 134 premii individuale pentru cea mai complexa agenda din fiecare scoala, 3 premii si 4 mentiuni pentru primii clasati, conform Regulamentului Concursului, 13 premii speciale si 730 premii pentru coordonatori.
     In prima parte a seminarului s-a lansat cartea “Am si eu gradina mea”(autor Nela Vlad).
     In partea a II-a a seminarului, Operatorul National, d-na Simona Elena Folea, a prezentat Programul mondial YRE/Tineri Reporteri pentru Mediul inconjurator;
     Prof. univ. dr. Maria Patroescu a prezentat regulamentul, cerintele si modul de evaluare a Programului mondial Eco-Schools.
     In incheierea seminarului s-a acordat statutul de Eco-Scoala si Steagul Verde pentru 26 de unitati scolare evaluate in anul 2012. S-a reconfirmat Statul de Eco-Scoala pentru 116 de unitati reevaluate.
     Din scoala noastra au participat la acest seminar urmatoarele cadre didactice: coordonator Eco-Scoala, prof. de lb. engleza, Nela Rusu; coordonator Eco-Scoala, prof. de biologie, Georgeta-Irina Rusu; responsabil proiecte, prof. inv. primar, Geanina Spiridus; inv. Elena Voicu; prof. inv.primar, Simona Gherghel.
                (Coordonator Eco-Scoala, prof. Nela Rusu)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu