Pagini

vineri, 17 februarie 2012

2 februarie 2012: “Ziua Mondială a Zonelor Umede”
 În perioada 2-7 februarie 2012 la Şcoala “Ion Creangă” din Bacău s-a desfăşurat activitatea cu tema “ZONE UMEDE, TURISM ȘI RECREERE”, în colaborare cu invitat de la ARPM Bacău, d-na consilier Ionoş Maria, coordonator zonal  Est 1 Bacău pentru programe ECO şi LeAF.
     Elevi de la clasele a VII-a A şi a VIII-a A, coordonaţi de d-na prof, Nela Rusu, au susţinut următoarele prezentări power point despre  lacuri de agrement din judeţul Bacău şi din ţară:
-Lacul de agrement Bodi, Staţiunea Mogoşa (Cimpoeşu Cătălina-7A);
-“Lacul Roşu” (Ardeleanu Andreea-7A);
-“Lacul Sfânta Ana” (Burceanu Diana-7A);
-“Lacul de agrement Snagov” (Gheorghiu Anca-7A);
-“Lacul Izvorul Muntelui” (Rogoz Ioana Sorina-7A);
-“Lacuri de agrement din judeţul Bacău” (Șolot Anca-8A).
Aceste prezentări au reliefat modul în care s-au format, suprafaţa şi adâncimea lor, caracteristicile legate de clima, fauna şi flora lor, precum şi posibilităţile de agrement pe care le oferă.
      D-na consilier, Ionoş Maria, a făcut completări la prezentările făcute de elevi şi a susţinut materialul intitulat “Convenţia Ramsar-Ziua Mondială a Zonelor Umede 2012.” Elevii au aflat că zonele  umede au un rol foarte important în menţinerea biodiversităţii, stabilizarea ţărmurilor, atenuarea schimbărilor climatice şi în controlul inundaţiilor. Elevilor prezenţi la activitate le-a fost descris şi ecoturismul din aceste zone.

Coordonator Eco-Şcoală, prof. Nela Rusu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu