Pagini

marți, 2 noiembrie 2010

Ziua Internațională a Mării Negre




 În fiecare an, pe 31 octombrie, este sărbătorită cea mai izolată mare a lumii, Marea Neagră care este aproape în totalitate separată de restul oceanelor lumii şi care atinge adîncimi de până la 2212 metri şi are un bazin hidrografic de 420.000 de km2.
    Pe 28 octombrie 2010, elevii claselor a IV-a D şi a VI-a C au aflat în urma unei prezentări power point unde este asezată, care sunt vecinii ei şi faptul că în ultimele decenii ale secolului XX, Marea Neagră a suferit deteriorări puternice ale condiţiilor de mediu, datorate, în cea mai mare parte, eroziunii costiere, insuficientei tratări a apelor ei uzate, poluării apei, aerului şi solului cu diferite substanţe chimice, introducerii de specii noi, pierderii de habitate şi a managementului neadecvat.
    Impărţiți în două grupe, elevii au răspuns la întrebările unui chestionar despre Marea Neagră unde au obţinut un punctaj foarte mare.
    Activitățile au fost foarte interesante şi au îmbogăţit cunoştințele elevilor despre Marea Neagră.
    Mulţumim celor două invitate de la ARPM Bacău care au susținut activităţile, consilier compartiment proiecte, relatii publice, Ionos Maria şi voluntar   Peace Corps România, Megan Hopper.  

 Raportat de prof., Nela R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu