Pagini

miercuri, 28 ianuarie 2009

Scoala"Ion Creangă"Bacău-Şcoală ECO



Şcoala "Ion Creangă" Bacău, a fost zilele trecute înregistrată în programul mondial "ECO-Şcoala".
Acest program internaţional a pornit de la ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor de mediu, elevii vor putea prin acest program conştientiza problemele de mediu prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.
Programul a debutat în 1994 , cu sprijinul Comisiei Europene, la ora actuală sunt 23000 de şcoli participante din lume, din care peste 7000 deţin Certificat Eco-Şcoala şi Steagul Verde, acesta din urmă fiind premiul-simbol al educaţiei pentru mediu.
Cerinţele care trebuie îndeplinite pentru ca o şcoală să devină ECO-ŞCOALĂ ar fi potrivit site-ului http://www.ccdg.ro/ următoarele:

  1. ASPECTUL INGRIJIT AL SCOLII

- clădirea, curtea, grădina, gardul, împrejurimile

  1. CURATENIA

- în clase, pe holuri, în grupurile sanitare, în afara şcolii

  1. MOTIVAREA ELEVILOR PENTRU DISCIPLINA SI TINUTA DECENTA

- nr mic de elevi neşcolarizaţi, nr. mic de elevi cu abateri disciplinare, uniformă şcolară sau ţinută decentă

  1. MOTIVAREA ELEVILOR PENTRU INVATATURA

- elevi cu rezultate f. bune la concursurile şcolare, participări la diferite

concursuri şi proiecte de mediu, reviste şcolare

  1. EDUCAREA ELEVILOR PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI

- activităţi numeroase de protejare a mediului

  1. EDUCAREA ELEVILOR PENTRU ECONOMISIREA APEI, ENERGIEI SI COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR

- afişe pentru economisirea apei, energiei, pubele de colectare selectivă a deşeurilor, coşuri speciale pentru hârtie, plastic şi alte deşeuri (în clase)

  1. REALIZAREA UNUI BUGET SUPLIMENTAR PRIN VALORIFICAREA DESEURILOR

- existenţa unei evidenţe clare referitoare la acest aspect

  1. UTILIZAREA VENITURILOR SUPLIMENTARE PENTRU DOTAREA CU MIJLOACE DE INVATAMANT A UNITATII SCOLARE

- documente care să explice folosirea banilor

  1. EDUCAREA ADULTILOR PRIN INTERMEDIUL COPIILOR

- participarea părinţilor la activităţile şcolii

- implicarea comunităţii locale în acţiunile de protecţie a mediului

  1. SCHIMBAREA COMPORTAMENTULUI ELEVILOR PENTRU A DEVENI BUNI CETAŢENI

Programul oferă multe avantaje, în primul rând îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în afara ei, creşterea nivelului de conştientizare a problemelor de mediu, posibilitatea afirmării la nivel naţional, legături cu şcoli din România şi din lume, premii diverse ,dar nu în ultimul rând, o alternativă ecologică de petrecere a timpului liber.
.

24 de comentarii:

  1. Ma bucur sa fiu printre primii care va incurajeaza , va sunt alaturi in cursa pentru obtinerea STEAGULUI VERDE si aducerea lui in Scoala "ION CREANGA". Am incredere si sper sa convingem echipa care va veni la evaluare ca suntem o SCOALA-ECO . AVETI FORTA, SI MAI ALES, SUNTETI OAMENI DEOSEBITI CARE V-ATI ANGAJAT SI CARE M-ATI CONVINS DE ATATEA ORI CA REUSITI CU SUCCES IN TOATE -FITI PERSEVERENTI SI LUCRATI IN ECHIPA -SUCCES SI VA ASIGUR DE SPRIJIN DEPLIN !
    Vieru Florentina -director

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim de sprijin, de altfel doar împreună vom reuşi să aducem steagul, şi odată angajaţi pe acest drum nu ne vom opri decât la capăt!

    RăspundețiȘtergere
  3. este o scoala cu proiecte reusite si cu profesori foarte buni

    RăspundețiȘtergere
  4. cea mai tare excursie din viata mea pe care am avuto cu colectivul clasei a 6-d pe muntele ceahlau impreuna cu domnii profesori Popa Daniel si Popa Cristian eu una as mai merge inca o data chiar daca a fost destul de dificil. cu toti am hotarat sa ajungem pe varful muntelui si am reusit sloganul nostru este EU POT! Totul vine atunci cand iti doresti ceva cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  5. aceea excursie facuta cu clasa a 6d si 6a a fost cea mai reusita din toate excursile din sc ion creanga cu ajutorul profesorilor Popa Daniel si Popa Cristian si elevii toti am ajuns in varful muntelui CEAHLAU SI noi am hotarat ca sloganul perfect este EU POT!IAR TOTUL VINE DE LA SINE ATUNCI CAND ITI DORESTI CEVA CU ADEVARAT.Noi santem foarte mandrii de tot ce-am reusit impreuna, iar data viitoare vom sta mai mult timp va pupam si incercati si voi

    RăspundețiȘtergere
  6. iubesc aceasta scoala! mai ales ca se dau petreceri inainte de vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  7. am cea mai frumoasa scoala din lume! o ador mai ales k la sfarsitul fiecarui semestru da petreceri f f f f f f mumoase ,am cei buni profesori. si trebuie sa spun k ultima excursie pe care am avuto a fost f f f f interesanta si am intalnit cei mai de treaba elevi din scoala si acum suntem colegi si nu regret

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place la nebunie scoala asta pt.ca se fac discoteci la sfarsitul fiecarui semestru si pt.ca sunt si prosfesori/invatatori extraordinarii...
    ...:::IUBESC SCOALA ION CREANGA:::...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e diana..... scoala ion creanga e cea mai tare scoala din lume...... I LOVE YOU!!!!!!

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt o fata care nu stiam de asa ceva noroc , ca mati indreptat voi

    RăspundețiȘtergere
  12. salutaree,,,cu cine trebuie sa vorbesc ca sa vizitez scoala,,, sunt amintiri frumoase,, a trecut ceva timp de cand n-am mai fost,15 min 30 min,..copilarie frumoasa......

    RăspundețiȘtergere
  13. Atenţie, trebuie să-ţi iei bilet! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt fosta eleva a scolii Ion Creanga..Acum am 21 de ani si imi amintesc cu drag de cei 8 ani petrecuti alaturi de cei mai minunati profesori...de fosta mea doamna diriginta Tarcuta Cornelia pe care nu o voi uita niciodata,pe D-na Vieru...Va urez multa bafta in continuare si sper din toata inima sa paseasca si copii mei pragul acestei frumoase scoli!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vezi ca avem profil pe facebook (sic bacau) si acolo iţi poţi întâlni şi o parte din foştii colegi!

    RăspundețiȘtergere
  16. acolo invati eu in clasa a4aD sunt inv. foarte buni si sunt si activitati prin care ne dezvoltam cultura generala azi am invatat sa o ferim respect de oarece noi eram clasa la care venea mereu directoare dar azi ne-am descurcat singuri fara doamna o zi intreaga si o sa imi amintesc cu drag de aceasta scoala si de doamna Geanina Spiridus si de colegi pe care ii pletuesc :Alex,Karina,Teo,ANA,MARINA,BIANCA,AZARIA,ISABELA,ALICE,MOKA,DRAGOS,MIHAI.PETRUT.CLAUDIU si BOGDAN

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna sunt Dj Den incaz ca aveti nevoi de muzica buna pentru pentru scoala sau "Banchet" etc ma puteti contacta pe id de mess den_romania@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  18. sunt foarte fericita ca aici in scoala ion creanga am ivatat sa fiu mai eco sa dau mai multa importata mediului in care traiesc.iubesc profesori si cel mai mult admir modul in care me ajuta sa invatam sa fim civilizati. va iubesc pe toti!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place scoala Ion Creanga.Este o scoala frumoasa cu profesori buni si ma bucur ca invat la aceasta scoala

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt mandra de scoala mea!!Am reusit cu totii impreuna sa castigam cea ce ne-am dorit mereu STEAGUL VERDE.Este o onoare sa ma aflu in aceasa scoala.

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt mandra de scoala mea!!Am reusit cu totii impreuna sa castigam cea ce ne-am dorit mereu STEAGUL VERDE.Este o onoare sa ma aflu in aceasa scoala.

    RăspundețiȘtergere
  22. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere