Școala "Ion Creangă" Bacău

Pagini

▼

luni, 11 mai 2015

"Ziua Păsărilor Migratoare"







"Ziua Păsărilor Migratoare" la Şcoala "Ion Creangă" din Bacău
    Anual, ȋn cel de-al doilea weekend al lunii mai, se sărbătoreşte “Ziua Internaţională a Păsărilor Migratoare”, zi care a fost creată ȋn 1993 pentru a celebra incredibila călătorie a păsărilor migratoare ȋntre locurile de cuibărit şi cele de iernare.
    Pe 8 mai 2015, "Ziua Păsărilor Migratoare" a fost sărbătorită la Şcoala "Ion Creangă" printr-o dezbatere cu reprezentant de la APM Bacău, d-na consilier Ionos Maria. Elevii claselor 7A şi 7B au aflat că tema acestui an este "Energia -prietenoasă cu păsările". Păsările călătoresc pe distanţe foarte mari pe aşa numitele "culoare de zbor" şi ȋntȃlnesc sisteme de producere şi distribuţie a energiei electrice care generează electrocutări, coliziuni, degradări şi pierderi de habitate. Lunca Siretului Mijlociu, Lunca Bistriţei precum şi lacurile de pe cursul acestui rȃu, reprezintă un important culoar de migraţie a păsărilor. În aceste arii protejate sunt supuse unui regim de protecţie circa 174 de specii de păsări de interes comunitar menţionate ȋn Directiva “Păsări” a Uniunii Europene  din care jumătate sunt specii migratoare (barza albă, lebăda de iarnă, egreta, ciocȃrlia, stȃrcul, ţigănuşul, egretele, etc). Romȃnia este populată de o mare varietate de păsări. Din păcate, preocuparea faţă de ele e limitată şi unele specii s-au diminuat din cauza degradării mediului ȋnconjurător ȋn ultimii ani. De aceea, se impune producerea şi utilizarea de energii “verzi" care să ducă la conservarea habitatelor şi a populaţiilor de păsări migratoare.  Noi trebuie să ajutăm păsările asigurȃndu-le condiţii de cuibărire şi de hrănire. Acest lucru se poate face ȋn rezervaţii naturale, ȋn grădina casei sau ȋn parcurile din oraşul ȋn care locuim. Oriunde s-ar afla, păsările au nevoie de ajutorul nostru. 
(Raportat de coordonator “Eco-Şcoală”, prof. Rusu Nela)
CMG la 08:48 Niciun comentariu:

CAMPANIE DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI MEDIU “ECOATITUDINE”




CAMPANIE DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI MEDIU “ECOATITUDINE”
la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Bacău


Sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Asociaţia Iris Terra Green și S.C Grupul European de Presă Reporter  SRL organizează campania de educaţie ecologică şi mediu ecoatitudine, ediţia 2015. La această campanie participă elevii claselor 0-VIII şi cadrele didactice din: Arad, Bacău, Bistrița, Brașov București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Iași, Mioveni, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Timișoara, Tîrgu Mureș, Zalău și Județul Ilfov.
    Scopul campaniei este schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco punȃnd accent pe colectarea selectivă a deșeurilor conştientizȃnd faptul că reciclarea este o modalitate prin care salvăm mediul înconjurător. Acest proiect , EcoAtitudine se va desfășura până în anul 2020. 
    Anul acesta Campania „EcoAtitudine” – Ediţia 2015 se desfăşoară în perioada 25 februarie – 13 noiembrie 2015. Caravana ECOATITUDINE vizitează școlile ȋnscrise în perioada 4 – 29 mai după un program stabilit.
    Premiile se acordă pentru colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie, carton, plastic, PET și aluminiu, pe baza cantităţilor colectate, raportate la numărul de elevi aferenţi fiecărei şcoli câştigătoare. Premiile vor fi acordate la nivel național. Deṣeurile vor fi colectate selectiv în recipienţi ṣi în niciun caz nu vor fi amestecate între ele sau cu deṣeuri menajere. Dacӑ aceastӑ condiţie nu va fi respectatӑ, ṣcolile în cauzӑ vor fi descalificate.
     Premiile vor fi acordate pe două categorii.
Categoria I: hârtie și carton
     Premiul I – smart board
     Premiul II – laptop
     Premiul III - videoproiector și ecran
Categoria II: plastic, PET și aluminiu
     Premiul I – smart board
     Premiul II – laptop
     Premiul III - videoproiector și ecran.
     Evidenţa cantităţilor colectate se va realiza astfel: școlile participante vor transmite organizatorului bonurile de cântar primite de la centrele de colectare pe baza cantităților de hârtie, carton, plastic, PET și aluminiu. Bonurile vor fi transmise pe adresa de e-mailoffice@ecoatitudine.eu până la 26 octombrie 2015 (inclusiv) pentru întocmirea clasamentului. Cantitatea pe bonul de cântar va fi exprimată în kilograme !
Cantitatea minimă colectată de către şcoli pentru a putea intra în concurs este de :
- minim 400 kg/şcoală pentru a se califica în cursa pentru locul III,
- minim 550 kg/școală pentru a se califica în cursa pentru locul II,
- minim 750 kg/școală pentru a se califica în cursa pentru locul I.
     Calificarea nu garantează atribuirea premiului, aceasta făcându-se în ordinea cantității totale colectate raportată la numărul de elevi.
     La Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Bacău, Caravana Eco-Atitudine a ajuns pe 5 mai 2015. Elevii au fost foarte entuziaşti  şi dornici de a participa. Urăm mult succes tuturor elevilor şi cadrelor didactice participante la desfăşurarea campaniei.
Link poze:
https://plus.google.com/photos/101859808235936048080/albums/6145377241962179761

(Raportat de coordonator Eco-Şcoală , prof. Rusu Nela)

CMG la 08:39 Niciun comentariu:
‹
›
Pagina de pornire
Afișați versiunea pentru web

Despre noi

  • Blog-SIC
  • CMG
Un produs Blogger.