Pagini

miercuri, 24 noiembrie 2010

Start Reciclării - Reloaded


Asociatia ecologica IUBIM NATURA in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacău, organizează şi în acest an concursul “Start Reciclării. Şcoala Ion Creangă Bacău s-a înscris şi în acest an  alături de alte 13 şcoli şi licee băcăoane. Concursul se va finaliza pe data de 15 iunie 2011. Reamintim că anul trecut şcolar şcoala noastră s-a situat pe podium, clasându-se la  final pe locul al II-lea.
Anul acesta apar noutăţi, se vor recicla pe lîngă maculatură, baterii uzate, bidoane din plastic, doze din aluminiu. De asemenea se introduce moneda ECO, 1 ECO  = 20 kg hartie = 20 kg baterii = 20 kg bidoane PET = 3 kg doze aluminiu. Iniţiativa este mai mult decât binevenită, elevii şcolii noastre fiind doritori de a  colecta şi alte materiale pe lângă hârtie.
Vor putea fi înscrise în concurs clase de elevi, la final clasa cu cea mai mare cantitate de hârtie sau alte materiale refolosibile dintr-o unitate şcolară, va fi premiată cu o excursie. Pentru ca o clasă să câştige această excursie, şcoala trebuie să strângă un minim de 200 monede ECO (4000 kg de hârtie), clasa un minim de 50 monede ECO (1000 kg de hârtie), iar fiecare elev al clasei  minim  o monedă (20 kg de hârtie) .
De asemenea, clasele de pe primul loc din scoala care nu indeplinesc baremul dar s-au implicat in proiect acumulând un anumit capital de monede ECO premierea va consta in diplome, carti, rechizite, articole sportive, dulciuri, etc. Va exista si un premiu special (ECO Praslea) acordat scolii care are cea mai mare medie de monede ECO (kilograme de deseuri colectate selectiv) pe cap de elev.
Va fi şi o premiere intermediară în luna martie pentru clasele care au reuşit să strângă 50 monede ECO.
Mult succes tuturor participanţilor, sperând că această acţiune se va bucura de un mare succes.

marți, 2 noiembrie 2010

Ziua Internațională a Mării Negre




 În fiecare an, pe 31 octombrie, este sărbătorită cea mai izolată mare a lumii, Marea Neagră care este aproape în totalitate separată de restul oceanelor lumii şi care atinge adîncimi de până la 2212 metri şi are un bazin hidrografic de 420.000 de km2.
    Pe 28 octombrie 2010, elevii claselor a IV-a D şi a VI-a C au aflat în urma unei prezentări power point unde este asezată, care sunt vecinii ei şi faptul că în ultimele decenii ale secolului XX, Marea Neagră a suferit deteriorări puternice ale condiţiilor de mediu, datorate, în cea mai mare parte, eroziunii costiere, insuficientei tratări a apelor ei uzate, poluării apei, aerului şi solului cu diferite substanţe chimice, introducerii de specii noi, pierderii de habitate şi a managementului neadecvat.
    Impărţiți în două grupe, elevii au răspuns la întrebările unui chestionar despre Marea Neagră unde au obţinut un punctaj foarte mare.
    Activitățile au fost foarte interesante şi au îmbogăţit cunoştințele elevilor despre Marea Neagră.
    Mulţumim celor două invitate de la ARPM Bacău care au susținut activităţile, consilier compartiment proiecte, relatii publice, Ionos Maria şi voluntar   Peace Corps România, Megan Hopper.  

 Raportat de prof., Nela R.